Zalakaros, a Kis-Balaton fürdővárosa megannyi élményt tartogat

Bár a Zalakarosi Fürdő a járványügyi rendelkezések értelmében zárva tart, de így is érdemes ellátogatni a Kis-Balatonnál fekvő fürdővárosba.

A korlátozások miatt sajnos a pancsolásra még várni kell, azonban Zalakaros és környéke rengeteg szabadidős élményt kínál.

Zalakaros a Balaton régió legnagyobb családbarát élményfürdőjéről, strandjáról vált népszerű úticéllá a kisgyerekes családok körében, télen-nyáron, kinti és benti vízi kalandokkal.

A korlátozások enyhítése ugyan még nem terjedt ki a fürdőkre, ugyanakkor  számos lehetőséget tartogat, ahol egy hétvégi tavaszi piknikre elindulhat együtt a család.

A pandémia miatt a legfontosabb a biztonság, ezt a szabadban Zalakaroson nem nehéz betartani, hiszen mind a város területén, akár a tanösvényeken szabad terek állnak rendelkezésre, ahol megfelelő odafigyeléssel betartható a biztonságos távolság.

5 TIPP, ami akár egy hosszúhétvégére is elég program:

Termáltó és Ökopart

A fürdő mögött található csodálatos ökoparton hangulatos sétautak, fények meditációs tere, játszótér, sétautak, és egy erdei tündér tanösvény is található.

Tudtátok, hogy a termáltó és környéke nem csak egy szuper hangulatos park, hanem egy tudatos megoldás is egyben az újrahasznosításra: a fürdő vegyszermentes gyógyvizes medencéből kifolyó tisztított vízével töltik folyamatosan.

A benne kialakult élővilág is bámulatos, vadkacsák úszkálnak, lótuszvirágokkal van tele, este pedig a békák koncertjét is hallgathatjuk.

A termáltó mellett húzódik egy kerékpárút, ami tökéletes helyszín a reggeli kocogásra, biciklizésre, ahol a picik is élvezhetik a bringázás örömeit, távol a forgalomtól.

FONTOS: kutyákat kizárólag pórázzal lehet sétáltatni kül-és belterületen egyaránt! Kérjük, figyeljünk egymásra, a gyerekekre, idősekre, hogy mindenkinek élmény maradjon az élmény!

Csiga-túra tanösvény

A Zalakarosi parkerdő területén található a kicsivel több, mint 1 km hosszú erdei tanösvény, ami a család minden tagja számára élvezhető útvonal, telis-tele interaktív táblákkal, ahol megismerhetitek az erdő titkait. A túra a zalakarosi kilátónál indul, innentől már csak a táblákat kell követni.

Kányavári-sziget, Kis-Balaton

Ide kötelező a kockás pokróc és a piknik kosár!  A Kányavári-szigeten az ikonikus fahíd kihagyhatatlan, ha ezen a vidéken túrázol. Igazi fotóparadicsom, ahol ritka madárfajok, növények, gyönyörű táj, madárcsicsergés mellett a természet üde illatával élvezheted a napot.

Családi bringatúra, Kis-Balaton kör

Pattanj bringára és fedezd fel a környéket két keréken. Ha távolról érkezel, nem fontos magaddal hoznod a sajátodat, a Kerékpáros Centrumban csodálatos felnőtt és gyerek biciklik közül tudsz válogatni.
Kis Balaton körtúra (30 km)
Zalakaros – Zalakomár – Kápolnapusztai Bivalyrezervátum – Balatonmagyaród – Kányavári-sziget– Zalavár – Zalaszabar – Nagyrada – Garabonc – Zalakaros

Nagybakónak, Sziklaszurdok

Zalakarostól néhány kilométerre található a nagybakónaki sziklaszurdok, amely egy erózió vájta agyagos homokkő-szoros. A szurdok belsejébe függőleges létrák vezetnek. A túra hossza Nagybakónak központjából 2,2 km, 90 m szintkülönbséggel, így a gyerekek is könnyen tudják teljesíteni.

A túra végén az Eszperantó forrásnál tudtok megpihenni, amely fontos energiavonalak metszéspontja, így dupla töltéssel térhettek vissza a hétköznapokba.

FONTOS: A sziklaszurdokhoz csak száraz időben indulj el!

Nézd ÉLŐben a Zalakaros Termáltó és Ökopartot webkameránkon