A zalai és dobronaki borvidék felfedezése a Pincenavigátor segítségével

Tartalmas interjúkat készítettünk, színes programokon vettünk részt, ezáltal közelebb került hozzánk a Zalai borvidék.

Sokat hallani az egri, a villányi borokról, de a népszerű borvidékeken túl kevés szó esik a kisebb, de annál értékesebb területekről, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzük, hogyan tudják a borokban átadni a szőlők iránt érzett elhivatottságukat.

Ezért útra keltünk, hogy a Zalai Borvidéket a Pincenavigátor segítségével újszerű, interaktív módon mutassuk be.

A Pincenavigátort a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. fejlesztette, a Zalai Borút Egyesülettel és a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Közintézet együttműködésével. Teszteltük a webalkalmazást, amely játékos, interaktív módon nyújt betekintést a pincészetekbe, sőt kedvezményeket is találtunk, amiket beváltottunk az egyes helyszíneken.

Fotó: Tokár Rita | Csodálatos Magyarország

A következő sorozatunkban lépésről lépésre fedezzük fel a zalai és dobrokani borvidéket.

A pincék, arcok, sztorik rovatban interjúkat olvashatnak a borászokkal, akiket elhivatott szerelem fűz a borkészítéshez. Beszámolunk a színes és változatos programokról, hogyan jutnak közelebb egymáshoz a termelők és a borkedvelők. A Pincenavigátort közelebbről szemügyre véve digitalizált túraútvonalakat, okostérképet, kvízjátékokat teszteltünk. A borászatok szoros kohéziót alkotnak a tájjal, így a környék látnivalóiról se feledkezhetünk meg.

Egy üveg bort venni már bármelyik bevásárlóközpontban lehet. Több százas választékban sorakoznak a polcokon. A címkén található leírásból csak néhány adatot, információt tudhatunk meg róluk. Személytelen és csak egy lesz a többi közül. A Pincenavigátor pincék, arcok, sztorik sorozat ebben nyújt többet, mert betekinthetünk egy életen át tartó szerelem elhivatottságába. Legyetek részesei és tartsatok velünk egy felfedező zalai bortúrán következő bejegyzéseinkben.

Tartsatok velünk és ismerjétek meg a borok mögötti közösséget és sztorikat!

https://www.pincenavigator.hu/

A blogbejegyzés az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 támogatásával valósul meg.